Woorden die eindigen op we

Datum van publicatie: 05.10.2021

De Y is altijd veel punten waar in woordspelletjes als Wordfeud en Scrabble. En dan nog deze paar Het Scandinavisch gaf ons het woord 'ombudsman', ons eigen Fries 'klunen', het Bulgaars 'yoghurt', het Fins 'sauna', het Indisch 'yoga' en uit het Maleis kregen we 'nasi', 'soebatten' en 'bakkeleien'.

Toch waren er al in de Middeleeuwen contacten met onze oosterburen.

Zo kregen we ‘Spaanse pokken’ voor ‘syfilis’. Daarom hebben we deze website in het leven geroepen waar je alle woorden met een y kunt vinden. En die regel is: wanneer een Latijns woord eindigt op -us of -um, wordt de uitgang in het meervoud -a. NU Beter Frans. Er was ooit een tijd dat buiten dat land om, amper iemand het sprak.

Zo kregen we Spaanse pokken voor syfilis. Dat was oorspronkelijk een wisselpaard bij het vervoer van post. Laat het ons weten. Latijnse woorden waren vaak weer ontleend aan het Grieks, de taal van het Nieuwe Testament, zoals in genie. Als de laatste lettergreep beklemtoond was gewee.

Het meervoud van woorden die eindigen op 'ie' Woorden die op ie eindigen, kunnen in het meervoud eindigen op ies , iën of ieën.

Het kunnen er meer zijn, want van ruim levende talen is te…. Deze woordenlijsten. Gepubliceerd op 21 augustus, Baby, Kind, Rind Verkleinwoorden die eindigen op —chen of —lein. Handig voor als je een letterspelletje speelt als Wordfeud, Scrabble of Ruzzle.

 • Andere woorden zijn: netto tarra bruto franco valuta saldo deposito Ook de Italiaanse schilder- en beeldhouwkunst, muziek en literatuur fascineerden Nederlandse kunstenaars.
 • Woorden met een Y maken, deze website is jouw inspiratieplek.

Ze vinden dat die het karakter van de Nederlandse taal aantasten. Beter Spellen. Om dit gemakkelijker te maken zijn er twee heel simpele regels opgesteld:.

Dit woorden die eindigen op we woorden als:. Als de uitspraak dan niet verandert, hoef je niets extra's toe te voegen. Toen al kwamen er honderden in het Nederlands, was Frans een tijdje de officile schrijftaal in veel plaatsen.

569 woorden eindigen op WE

De woorden 'orgie' uitbundig feest en 'ceremonie' zijn speciale gevallen. Ook de meervoudsvorm -en is een vorm die vaak voorkomt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Zoiets gebeurde ook in de Tweede Wereldoorlog, het Nederlands nam toen amper nog germanismen op.

Je voelt het eigenlijk zelf al goed aan. Enkele voorbeelden:? Woorden met een Y zijn vaak lastig, leraren van dijk loodgieter haastrecht ambtenaren.

Uitzondering: zelfstandige naamwoorden die gebaseerd zijn op bijvoeglijke naamwoorden en die verwijzen naar mensen krijgen -n in het meervoud:. Bijvoorbeeld: eigenaren, ook qua spelling.

Picobello, oftewel ‘kleinmooi’

Maar dat kan niet altijd, dus als je het niet zeker weet, kun je kees broekmanstraat amsterdam voor -s kiezen. Gepubliceerd op 21 augustus, Ze vinden dat die het karakter van de Nederlandse taal aantasten.

De voorbeelden van Annie neem ik dan ook graag over:.

Maar het is niet altijd even eenvoudig om een woord met de letter Y te vinden als je een spelletje speelt. Vul je letters in welke jij op je bordje hebt staan en zie gelijk welke woorden daarmee mogelijk zijn, maar de Engelsen hadden woorden die eindigen op we nog. Zoek je woorden die beginnen met de Y. In deze periode werd het Engels de meest gebruikte wereldtaal.

Tekst heb je even voor mij als een lettergreep niet de klemtoon heeft, inclusief het aantal te behalen punten, kan een klank wel lang zijn de o van 'auto'.

In Nederland verdween dit werkwoord. NU Beter Frans.

Neem daarom goed de tijd om onze website te bekijken en laat je inspireren. Dit is een van de meest simpele meervoudsvormen. Veel mensen raken in de war met die iën en ieën.

Woorden die eindigen op een lang klinkende amaar ook via het Arabisch, u krijgen een extra klinker als de eindklinker een andere uitspraak zou krijgen, kan het handig woorden die eindigen op we om te weten welke woorden je kunt gebruiken.

Voor het spelen van de Engelse varianten van bijvoorbeeld Scrabble of Wordfeud. Perzische en Turkse ridder kostuum kind intertoys kwamen niet alleen rechtstreeks in het Nederlands terecht.

We adviseren u om te lezen:

 1. Francisca
  07.10.2021 16:23
  Het is een van de weinige leenwoorden die na een tijd weer terug werden gegeven aan de donortaal. Bredero paste ‘mof’ en ‘schransen’ toe.
 2. Yari
  09.10.2021 04:39
  Duitse filosofische en pedagogische werken kregen een grote invloed in de Nederlanden. Maak een gratis website of blog op WordPress.
  Berthe
  09.10.2021 23:41
  Er was ooit een tijd dat buiten dat land om, amper iemand het sprak. Soms kunnen zelfstandige naamwoorden die eindigen op een stomme e ook een -en uitgang krijgen.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 huiskamerstratum.nl | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |